Wat mij zo blij maakt in dit werk

Wat mij zo blij maakt in dit werk is dat mensen op een hele nieuwe manier naar hun hond gaan kijken. Ze daardoor nieuwe inzichten over zichzelf én over hun hond krijgen. De mensen die ik gecoacht heb vertellen me dat ze zich veel meer bewust zijn geworden van wat er in de relatie met hun hond gebeurt. En wanneer er sprake is van ongewenst gedrag van de hond wordt vaak ook duidelijker waar dat vandaan komt. Door de inzichten ontstaat er meer begrip voor het gedrag en ruimte voor verandering.

Voor mij begon het in mijn eerste eigen spiegelsessie bij Hondenspiegel, een paar jaar geleden. Toen heb ik met behulp van de honden veel inzicht gekregen in mijn valkuil, mijn angst en wat mij drijft. Dit is heel in het kort wat ik er toen over schreef:

We weten vaak onze makke en valkuilen wel en die kunnen we ook vaak best benoemen. Waar het vaak vast loopt is de uitvoering en toepassing. Die dag, zo bijzonder, heb ik zo veel dingen die ik al lang wist, maar om de één of andere reden niet kon toepassen, letterlijk aan den lijve ondervonden. Niet in de laatste plaats om bij mezelf te blijven. Bij wie ik ben, in mijn kern. Heel veel dingen vielen op hun plek. Ik heb al zo lang aan mezelf gewerkt maar deze dag heeft dingen op zijn plaats gebracht, heeft me het laten voelen, me het inzicht gegeven.

Zelfs heel veel later vielen er nog kwartjes, en nog steeds….

Ik vind het een hele mooie en veilige manier om bij mijn gevoel te kunnen komen en inzicht te krijgen in waarom ik nou doe wat ik doe en hoe ik met dingen om ga.

Mijn ervaring met Paike heeft daarin nog veel meer bijgedragen. Toen hij pas bij ons was snapte ik niks van zijn gedrag. (“Wat hebben ze met die hond gedaan!?” dacht ik) Hij kwam midden in mijn burn-out bij ons wonen, dus bepaald geen stabiele energie. Hij viel uit naar alles en iedereen. Sommige mensen zullen zeggen; “Hij wilde je vast beschermen.” Anderen zullen zeggen; “Hij moest zichzelf beschermen omdat hij nog geen vertrouwen in jou kon hebben.” Ik geloof het laatste.

We hebben samen hard gewerkt en Paike heeft aardig wat “dingetjes” naar boven gebracht. Doordat ik leerde om in zijn spiegel te kijken kreeg ik inzicht door zijn gedrag te spiegelen naar mijn eigen gedrag. Daardoor kon ik onderzoeken waarom ik me zo voelde. En wat belangrijker is, omdat ik inzicht kreeg kon ik ook anders met die thema’s omgaan. Ik begreep ook veel meer van Paike toen ik leerde dat hij mijn energie en gedrag spiegelt.

Ik vind het een enorme verrijking in mijn leven en dat gun ik jou ook!

Eén van de mensen die ik gecoacht heb zei me zo mooi: “Mijn hond is mijn beste therapeut.”

Ik zei in de tijd van mijn burn-out steeds; “Als het met mij straks weer goed gaat, gaat het met Paike ook goed.” En dat is uitgekomen!

Mijn droom om zelf te gaan spiegelen met honden heeft me nog veel meer gebracht. Ik heb me verdiept in de honden en hun taal. In systemisch werken met honden. De kracht van de metafoor. Het lichaamswerk. En dit alles heb ik ook aan den lijve mogen ervaren, waardoor nieuwe inzichten en bewustwording ruimte kregen zich te ontwikkelen.

Ik deel dit graag met jou!

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Bel gerust of stuur via het contactformulier je bericht. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ook als je op de hoogte gehouden wilt worden over acties en nieuws kan je je gegevens hier invullen en versturen.